Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


-- TESTI-LELKI EGÉSZSÉG

Cikkek

A szocializálódás jelentősége a családban

2017.03.14

 A szocializáció a társadalomba való beilleszkedés folyamata, melynek során a személy megismerve önmagát és környezetét, elsajátítja az együttélés szabályait, miközben megtanulja indulatait megszelídíteni, és az emberi viselkedésformákat elsajátítani. 

 

Alkoholos májkárosodás

2017.03.14

A máj az egyik legnagyobb hasi szervünk, amely fontos szerepet tölt be az emésztési folyamatokban, epét termel, ami a táplálkozással bekerült zsírokat lebontható állapotban tartja. Méregtelenít, a szervezet számára fölösleges vagy káros anyagokat a vérből kiválassza, lebontja.

 

Konfliktushelyzetek szerepe a családban

2017.02.16

A szülő-gyerek kapcsolat leglényegesebb pontja az, hogy miként oldódnak meg a konfliktusok. Két ember, vagy két csoport együttéléséhez hozzátartozik a konfliktus, így a családban is normális, ha egy idő után a szülő és a gyerek igényei ellentétbe kerülnek egymással.

 

A kanyaró ... a nemrégiben „fellobbant” kanyarójárvány margójára.

2017.02.16

A kanyaró egy ember által terjesztett vírusos megbetegedés. Mint betegséget a VII. Században fedezték fel és egészen a kötelező védőoltások bevezetésééig nagy számban szedte áldozatait.

 

Készüljünk az őszre, télre!

2017.02.16

Ilyenkor szeptemberben sokunknak eszünkbe jut, hogyan, miként tudnánk készülni úgy a hideg hónapokra, hogy azokat egészségünk kevésbé érezze meg. Ezért sokak javaslatára próbáljuk meg erősíteni az immunrendszerünket azzal, hogy feltöltjük a vitaminraktárakat, ezzel megalapozhatjuk a betegségek kivédését, illetve könnyebb lefolyását.

 

A család érzelmi egyensúlyt biztosító funkciója

2017.02.16

A családnak ezen funkciója járul hozzá az egyén lelki egészségének megőrzéséhez. Az ember, társas lény, nem létezhet egyedül, társ nélkül. A társas ember együttélésére, a társszükséglet kielégítésére legalkalmasabb mikrócsoport a család. 

 

Zacskóba csomagolt szeretet

2016.06.28

Kényezteti a gyereket a nagymama? Nagyszerű! Ez azt jelenti, hogy van nagymama és szereti az unokáját. A kényeztetés nem föltétlenül ajándékokkal, édességgel való elhalmozást jelent, és nem is azt, hogy ellentmond a szülők nevelési elveinek. Ideális esetben a nagyszülő szívét önfeledt boldogság tölti el unokája megszületésekor, életének örömteli kiteljesedését jelenti. 

 

Rendrakás

2016.06.28

Panka egy három és fél éves kislány, aki nagyon szeretett óvodába járni. Ovi után sokat játszott otthon, egyedül vagy a barátaival. Leginkább babázni, de építő kockázni is szeretett, igazi remekműveket, mesebeli kis várakat rakott a színes fakockákból vagy legóból.

 

A szülők és gyerekek közti párbeszéd -Hogyan kommunikáljunk gyerekeinkkel?-

2016.06.28

A szülők magatartása kulcsfontosságú tényező a gyerekek személyiségének alakulásában. Nagyon sok szülő szenved attól, hogy elveszítette azt a képességét, hogy gyerekeire hatni tudjon. 

 

A daganatos betegségek

2016.06.28

Az utóbbi hónapok során ismét megsokszorozódott a ,,daganattal” diagnosztizált betegek száma. Mostanra már talán nincs is olyan család, közösség, ahol nem fordult elő rossz, vagy akár  jóindulatú daganat.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »