Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


-- TESTI-LELKI EGÉSZSÉG

Cikkek

Lassan közeledik a tavasz

2015.02.16

Lassan közeledik a tavasz, igaz kinn még itt- ott hófoltok vannak és még hideg az idő.

Amikor megújul a természet, mi is kellene érezzünk egy új erőt. Hiába kezd sütni szelídebben a tavaszi nap, mi mintha fáradtabbak lennénk, nehezebben  ébrednénk.

 

A tinktúrákról

2015.02.16

A gyógynövényekben az a legcsodálatosabb, hogy számos módon használhatjuk fel őket, attól függően, hogy milyen téren kívánunk hatást elérni velük. A legelterjedtebb és legegyszerűbb elkészítési mód, ha teát főzünk, vagy forrázunk belőlük.

 

TÁRS-KAPOCS-2

2014.11.14

 

Serdülő gyerekek a családban-2

2014.11.14

kamaszkor az ellentétek és a szélsőségek korszaka. Olykor szépnek, jónak és tehetségesnek látja magát a kamasz, máskor pedig csúnyának, rossznak, kibírhatatlannak, és kétbalkezesnek. Ezt a szélsőséges viselkedését közvetíti családja felé is, titkon várva a szülei visszajelzését, melyből ki tudja deríteni, hogy ki is ő valójában.

 

ITT VAN AZ ŐSZ, JÖN A TÉL

2014.11.14

Az ősz közepén, jó, ha elkezdjük szervezetünket felkészíteni a hideg évszakra, így próbálva megelőzni a járványos megbetegedéseket.

 

Fák gyógyító hatásáról

2014.11.14

A gyógynövények ismeretében és szeretetében nőttem fel. Mindig is érdekelt, hogy melyik mire jó, vagy melyikből lehet a legfinomabb teát készíteni. Így számomra sem volt ismeretlen a régi mondás, hogy Fűben, fában orvosság. Az első részét még értettem is, hiszen az általunk gyűjtött gyógynövények többsége lágyszárú növény volt. Na de fában orvosság? Hol tudna a fában gyógyító erő lakozni?

 

A PELENKÁTÓL A VÉCÉIG

2014.11.14

 

Nagymamák: - Meddig akarod még pelenkázni, ideje lenne bilire tenni!

Szomszéd anyuka: - Én a fiamat, már mikor ülni tudott kezdtem bilire szoktatni.

Barátnő: - Az én kislányom másfél évesen már szobatiszta volt.

 

A példamutatásról

2014.11.14

„Kicsi kutya nagytól tanul” – cseng a fülembe ez a jó öreg közmondás, ami úgy érzem rég nyugdíjba ment, mert tudatos betartása nagyon ritkán észlelhető. A család a társadalom alapsejtje, ahol az utód nagyjából azt teszi amit ott hall, lát, tapasztal. 

 

Serdülő gyerekek a családban

2014.08.11

 A pubertáskor, más néven kamaszkor 12-13 éves korig tart. Ez a periódus a gyermekkor záró szakasza, és a serdülőkort megelőző szakasznak is mondható. Testi változások jellemzik pszichológiai folyamatait (nemi érés testi jelei). Ebben a korban mindkét nemre jellemzőek a nemi szervek, a nemi működés iránti érdeklődés fokozódása. A gyerekeknek titkaik vannak, melyeknek szerepe az, hogy különálló személlyé, egyéniséggé válhassanak, és ne olvadjanak össze teljesen a másik személlyel. Független, autonóm létet hoznak létre, illetve növelik magányosság érzésüket. A gyerekeket a titkok megerősítik abban, hogy van független létük. (pl. naplóírás).

 

„ÉLETET AZ ÉVEKNEK”

2014.08.11

 A mi világunk apáink, nagyapáink életével, munkásságával kezdődött. Ők építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példáiból meríthetünk erőt, hitet és bátorságot.
Sokan mondják az idősek közül, hogy megették már a kenyerük javát. De megtették, amit várt tőlük a család, a nemzet s most már a pihenés éveit töltik. Aktívan és passzívan, anyai gondokkal, gyengülő egészséggel, a gyerekek, unokák, nyújtotta örömökkel, borúval-derűvel morzsolják lassúbbodó tempójú napjaikat.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »