Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meggondolandó- gazdagok vagyunk!

2012.05.29Ha a világ lakosságát egy száz lelket számláló faluba lehetne redukálni, és minden nép aránya megmaradna, akkor ebben a faluban lakna:
57 ázsiai; 21 európai; 14 amerikai (észak-, közép- és dél-amerikai); és 8 afrikai.
Lakna benne 52 nő és 48 férfi; 30 fehér ember és 70 nem fehér ember; 30 keresztény és 70 nem keresztény; 89 heteroszexuális és 11 homoszexuális.
Hat személy birtokolná az összes vagyon 59 % -át, és minden hatodik az USA-ból származna.
100-ból 80 élne omladozó faházban; 70 lenne analfabéta; 50 szenvedne alultápláltságban; 1 éppen meghalna; 1 éppen megszületne; egynek lenne számítógépe és egynek lenne egyetemi végzettsége.
Ha a világot ilyen módon szemügyre vesszük, az elfogadás és megértés iránti igény nyilvánvalóvá válik.
A következőket sem árt végiggondolni:
- Ha ma reggel felkeltél, és akár egészséges vagy, akár beteg, jobb sors jutott neked, mint annak a félmillió embernek, akik a jövő héten már nem fognak élni.
- Ha még soha nem voltál egy háború veszélyében, a fogság magányában, a kínvallatás haláltusájában, vagy az éhezés satujában, jobb helyzetben vagy, mint 500 millió ember a Földön.
- Ha templomba járhatsz anélkül, hogy attól kellene félned, hogy megfenyegetnek, megkínoznak, vagy megölnek emiatt, szerencsésebb vagy, mint 3 milliárd ember.
- Ha van étel a hűtődben, ruha a testeden, tető a fejed felett, ahol aludni térhetsz, gazdagabb vagy, mint a Föld lakosságának 75 % -a.
- Ha van pénzed a bankban, a pénztárcádban és a malacperselyedben, a világ legkiváltságosabb 8 % -ba tartozol.
- Ha a szüleid még élnek, és még mindig házasok, akkor már tényleg egy ritkaság vagy.
- Ha ezt az üzenetet megkaptad és olvasod, kétszeres áldásban van részed: először, mert valaki gondolt rád, másodszor pedig, mert nem tartozol azon sok millió ember közé, akik nem tudnak olvasni.