Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


-- TARKA SZŐTTES

Cikkek

Társ

2016.03.11

 

Nagy Irén: S akkor zúgni kezdnek a harangok

2016.03.11

 

Régi képek, házi torták

2016.03.11

 

A szerelem

2016.03.11

 

Kedvenc teám

2016.02.03

Ritkán nézek tévét, de a múltkor rábukkantam egy érdekes műsorra. Szokványos női beszélgetős műsornak indult, de kitértek a gyógynövényekre is, ezért úgy döntöttem végignézem. Az fogott meg leginkább benne, hogy a műsorvezető beszélgető partnere nem a bonyolult botanikai és természetgyógyászati szakkifejezésekkel dobálózótt, csak elmesélte, hogy ő miért iszik minden nap teát, és milyet. 

 

Milyen nevet kapjon gyermekünk?

2016.02.03

Keresztnevet választani születendő gyermekünknek nem egyszerű feladat. Van, aki már gyermeke születése előtt tudja annak nevét, van, aki hónapokig gondolkodik a megfelelő keresztnéven, de olyan is van, aki utolsó percre hagyja a döntést.

 

Ünnepekre várva

2016.02.03

A decemberi ünnepeknek van a legszebb varázsa. Adjunk helyet az ünnepnek a szívünkben, hogy jobban érezzük magunkat.

 

Gyerekek - ajándék - jön az angyal!!!

2016.02.03

Közeledik a karácsony. A gyerekek naponta írják, rajzolják a leveleket az angyalnak. Ajándékok hosszú lajstroma kerül az ablakokba, és ez így van rendjén. Azt hiszem, itt kezdődik a csoda, attól a perctől, hogy megfogalmazódik a gyermekekben, hogy mit is kérnek az angyaltól.

 

Az utazás

2016.02.03

Miért szeretnek az emberek utazni? Vagy miért nem? Azt hiszem, ahhoz is lelkület kell, hogy valaki boldogan és vidám szívvel induljon el egy útra. Érezze a utazás izgalmát, de nem azt a rossz fajtát, amitől görcsbe áll az ember gyomra és már alig várja, hogy véget érjen az egész kalamajka.

 

A példa nevel, nem a szó

2015.09.29

Ismerős mondás az is, hogy ha meg akarod változtatni a világot, magaddal kezd el. Nem lehetnek elvárásaink, addig, míg mi magunk nem járulunk hozzá a világ szebbé tételéhez. S tudjuk, ez is ma már közhely, a PÉLDA nevel

 

Én még éltem ott

2015.09.29

 

Szavak

2015.09.29

Nem túl nagydolog. Ez az írás is szavakból áll össze. Egymás után rakosgatott szavak, amiket összeolvasva okosabbak leszünk… vagy nem. Szerencsések vagyunk, a magyar nyelvel. A nyelv ékesszólói, az irodalom művelői bámulatosabbnál bámulatosabb módon és eszközzel onthatják magukból a frázisokat, hogy felszínre hozzák és megcsillogtathassák, azt a bizonyos írói vénát.

 

Csíkszentdomokos is MESÉL!

2015.09.28

A ”mesélő” emberek, már akiket rá lehet bírni arra, hogy meséljenek, általában vidám, optimista, hosszú életet megért emberek. Ez csak úgy sikerülhetett, hogy meglátták az örömet az ürömben, hittek az istenben, és dolgoztak, tették a dolgukat tehetségük, erejük szerint. 

 

KÖZMONDÁSOK

2015.05.06

Szólásaink és közmondásaink között hihetetlen változatossággal fordulnak elő bölcs megállapítások, évszázados megfigyelésekből táplálkozó, találó életelvek, szellemes jellemzések, leleményes nyelvi képek és intelmek Minden vidéknek, minden tájéknak s csaknem minden falunak voltak és vannak oly okos emberei, kiknek mondásuk – megtetszvén a népnek – közmondásokká váltak és válnak.(http://mek.oszk.hu)

 

SOKAN VAGYUNK, DE AZ A JÓ!

2015.05.06