Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Öleljük hát az öregséget szívünkre!

2017.02.16

 

 

“Múlnak az évek, tűnnek a gondok,
Simábbnak tűnik már a homlok.
Ha barátaid, s szeretteid most veled vannak,
Megbocsáthatsz minden hibát magadnak!”(Róna K.)

 

Ünneptől fénylő tekintetek találkoztak 2016-október 23-án, délután 5 órakor, a „Szépkorúak” ötödik alkalommal megszervezett ünnepségén, amelynek  helyszíne a Községi Kultúrotthon volt.

Szeretettől vezérelve készültünk az ünnep megszervezésére: a Polgármesteri Hivatal, a Közbirtokosság, a Márton Áron Iskola, a Cserevirág nyugdíjas klub. A szeretet sok kórnak gyógyszere, fájdalmat olt, és gyógyíthatsz vele.

Az ünnepség a Seneca-i gondolatok jegyében zajlott: „Öleljük hát az öregséget szívünkre, és szeressük: tele van gyönyörűséggel, ha élni tudunk vele. ”, az időskor lényege – „a gyümölcs is akkor a legízletesebb, ha már majdnem lepottyan.”

“A világod elmúlik, s annak egysége, minden, mi te voltál, nem lesz csak emléke, de ki Istennel él, megmarad örökre, s angyalként lesz a jövőnek példaképe.”(P.E.)

A polgármester úr, a megyei tanácsos úr köszöntőjét követően Kedves Borbála, dédunoka,  szívet, lelket gyönyörködtető éneke indította el a műsorfolyamot. A nyugdíjasok dalcsokorral és a Székely Miatyánkkal kedveskedtek az ünnepelteknek. A domokosi Székely Mihály által szervezett „Nótaest” zárta a műsort, melynek keretében  a zenekar és a szólisták régi nótákkal  szórakoztatták a jelenlévőket.

Ezek után, bennsőséges beszélgetés közepette, a hagyományokhoz híven, virággal, emléklappal és egy kis szimbolikus figyelmességgel köszöntöttük a szépkorúakat.

Hisszük, hogy sikerült örömet szereznünk szépkorú falustársainknak, hiszen:

 „A szeretettel minden megoldható, a szív melegétől elolvad a hó.

Szeretni kell, csak ennyi az egész, nyisd hát szíved, légy szeretetre kész!”(A.E.)

 

György Irma