Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gálkúti néptánctábor -élménybeszámolók-

2017.02.16

 

Tánctáborunk három napját a Gálkúti Kulcsosházakban töltöttük. Zökkenőmentesen telt három napunk felejthetetlen marad a tánccsoport minden tagjának. A sok színes program, a csodás társaság, a szállás, a jókedv, a változatosság, az oktatók, minden tökéletes volt.

Első nap megérkezésünk után elosztottak szobáinkba és bepakoltunk. Mindezt lendületes, jókedvvel teli táncolás követte melyben sok új, ismeretlen figurát vettünk át. Majd ebéd melyben egy igazi székelygulyást/tokányt kóstolhattunk. A nap többi részében a lányok a nemezelésbe, a fiúk az ostorfonásba kaptak egy kis betekintőt. Az estét táncházzal és tábortűzzel zártuk, ahol nyárson sütött szalonnát és kolbászt falatoztunk vacsorára. A vacsorát egy rég várt táncház követte, hol sok számunkra ismert vidék táncaival szórakoztattuk egymást és lendítettük fel a jókedvet. A második nap csodásan indult hisz ébresztőül tánccsoportunk pár tagja énekelte végig a szobákat, reggeli után szekerekkel, most már a Zsengicékkel bővülve indultunk Tarkő felé. Érkezésünket ebéd követte, töltött káposzta sokunk örömére. Az ebédet követő programok nem hagytak minket unatkozni. Kicsik- nagyok együtt, családként kellett működjenek ahhoz, hogy teljesítsék az eléjük kerülő akadályokat, feladatokat, és sikerrel is jártunk. Minden csapat kiállta az elénk helyezett hét próbát, melyek segítségével új dolgokat tanultunk környékünk múltjáról, jelenéről és megforgathattuk kicsit a fantáziánkat is. Mindez nem maradhatott jutalom nélkül, alma, szilva és nápolyi volt jutalmunk, amely pótolta az elvesztett energiát. A hazafele vezető utat, ugyanúgy, mint a kifele vezetőt, énekelve jártuk végig.

 A Kulcsosházakhoz visszaérve kis pihenő után a kicsikkel együtt roptuk felcsiki táncainkat. A táncot eredményhirdetés követte, hisz minden csapat jó volt valamiben. Jutalmunk oklevél volt, valamint felolvastuk saját kezünkkel irt mondáinkat. A napot ismét vacsora és táncház követte. Harmadik nap a fiúk, az első nap folyamán készített ostoraik csattogtatásával ébresztették a társaságot. Reggeli,majd, míg mi a nagyobbak(Elevenek) az új koreográfiánkon dolgoztunk a kisebbek felcsiki táncokat tanultak és ,hogy fittek legyenek a reggelt tornával indították. Aztán ebéd majd csoportos játékok, melyben megtanultunk bízni a másikban és csapatként együtt működni. Nagyon jól szórakoztunk és fegyelmezetten töltöttük el ezt a három napot. Összecsomagoltunk és indulásunk előtt mindenki elmondta mi tetszett neki a legjobban, plakátot készítettünk melybe mindenkii beleírta az aranyköpéseket,a favicceket melyeken az egész éjjelt átnevettük és sorolhatnám.Összegyűjtöttük a szemetet és teljes felszereléssel indultunk haza.

Véleményem szerint ez a három nap sok mindenre megtanított minket, mindez nem csak a táncról szólt, megtanultunk figyelni egymásra, segíteni egymásnak, mert mindenki hibázik, megtanultuk milyen egy igazi csapat tagja lenni, tekintettel lenni a másikra, együtt nevetni és családként végigvinni a dolgokat. A csoporttagok véleményét összevetve semmi nem volt, ami ne tetszett volna,és mindannyian hálásak vagyunk egymásnak és azoknak, akik segítettek ,hogy ez a tábor létrejöjjön.Sok új tapasztalattal és élménnyel tértünk haza és minden egyes tánc után jobban és jobban szeretjük azt.

Albert Júlia