Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanácsülésen-2016 május

2016.06.28

 

Az év második negyedévében is több alkalommal gyűltünk össze tanácsülésre, tanácsülés előtt szakbizottság megbeszélésre.

□ A tanácsüléseken jóváhagytuk az előző gyűlések jegyzőkönyveit, amit a gyűlést vezető elnökök átolvastak és ajánlottak elfogadásra.

□ Kereteken belül költségvetés módosításra került sor, amit a bejött pénzek, összegek átcsoportosítása tett szükségessé.

□ A Felcsíki Egyházi Kórusok Találkozójára, ami a községünkben került megrendezésre, a műsorfüzet költségeinek kifizetésére született határozat.

□ Partnerségi megállapodás és annak jóváhagyása volt a következő napirendi pont, ami a Polgármesteri Hivatal és a csíkszeredai Xantus János Általános Iskola között jött létre. A partnerségben a sérült óvodás- kisiskolás korú gyermekek szállítási költségeinek fedezése áll.

□ Csíkszentdomokos község Általános Területrendezési Tervének (PUG) meghosszabbítására is határozat jött létre.

□ A Katasztrófavédelmi bizottság összetételéről is határozatot hagyott jóvá a Helyi Tanács.

□ A májusi tanácsülésen a testület elfogadta a az első negyedévi költségvetés kivitelezését. A jelentésből kiderült, hogy kifizetetlen számlák nincsenek, a kereteknél, amit a Vezetőtanács jóváhagyott nincsenek túllépések.

□ A Rez- mezei út javítására készülő pályázat elindításához szükséges az út közvagyon listára való felvétele. A Testület erről is határozatot hozott.

□ Föld alatti villanyvezetési munkálat jóváhagyására igényelt engedélyt magánszemély.
 

A májusi tanácsülés végén Ferencz Alajos polgármester úr kiértékelte a négy év munkáját, kiemelte a jó együttműködést. Köszönetét fejezte ki az önkormányzati képviselőknek, munkájukért, hozzáállásukért. Az elmúlt négy évben a Testület tagjai voltak: Bara Zsolt, Veress Anna-Aranka, Albert Alfonz-Pál, Karda Róbert, Császár Csaba, Kedves Annamária, Opra Endre, Máthé Zsolt, György Irma –Erzsébet, Bodó Szabolcs, Binder Levente –János, Nagy János, Bőjte Attila- István, Kedves Alajos, Bálint István.
 

Kedves Annamária