Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanácsülésen-2015 december

2016.02.03

 

Csíkszentdomokos Helyi Tanácsa az elmúlt hónapok folyamán  októberben és novemberben tartott rendes havi gyűlést,  novemberben egy alkalommal rendkívüli gyűlést is.

A tanácsülések az előző hónapok jegyzőkönyveinek jóváhagyásával kezdődtek. A gyűlést vezetők rendben találták a jegyzőkönyveket, ezért elfogadásra kerültek. Ismételten költségvetés módosításra került sor.

A módosítást szükségessé tették azok a bejövő pénzösszegek amelyeket ebben az időszakban kapott a község.

A Szedloka utcai megkezdett munkák befejezése, a területek felleltározási munkálatainak kifizetése történik ezekből a pénzösszegekből.

Az adónemeknél a bejövő összegek szintén meghaladták a tervezettet, ezért volt szükséges itt is a  keret módosítása.

A tanügyi alkalmazottak ingázási költségeinek kifizetésére szintén tanácshatározatra volt szükség, amit a vezetőtanács egyöntetűen megszavazott.

A Polgármesteri hivatal köztisztviselőinek besorolását hagyta jóvá  jövő évre, 2016-ra  a tanács.

A szociális osztály első félévére vonatkozó beszámolóját is elfogadta a Helyi Tanács.

A magyarországi Recsk község Önkormányzati testülete felkérést nyújtott be testvértelepülési kapcsolat létesítésére. Csíkszentdomokos Helyi Tanácsa elfogadta ezt a felkérést, amelynek örömmel tesz eleget.

Karda László kultúrigazgató kéréséről tárgyalt a testület. A kultúrotthon fűtésének optimizálására, annak lehetőségeire kerestük a megoldást. A fűtéshálózat kibővítéséről, a központi kazán cseréjéről tárgyalt a testület.

Az első félévi költségvetés kivitelezésének bemutatására, annak jóváhagyására is sor került. A Helyi Tanács által meghatározott kereteket a hivatal betartotta, nincsenek túllépések a kiadási részeknél.

Az S.C. Harviz S.A. kéréséről tárgyalt a testület, amelyben az említett cég kéri a területek ideiglenes átadását a munkálatok idejére, ahová csatlakozókat fognak elhelyezni. Nem hálózat bővítésről van szó, hanem a meglévő szennyvíz-ivóvíz hálózat csatlakozóinak elhelyezéséről, ahol a rendszer ki van már építve. A vezetőtanács  megszavazta az ideiglenes bérbeadást.

A község területén kamerarendszer kiépítését szorgalmazza a Helyi Tanács. Határozat jött létre arra vonatkozóan, hogy kiépüljön ez a kamerarendszer ( a  községben 12 kamera  felszerelése).

A Felcsík Kistérség fejlesztési projektjének költségvetését hagyta jóvá a vezetőtanács. A fent említett fejlesztési projekt előlegének törlesztésére vonatkozóan határozat jött létre.  A projekt részese a mi községünk is a felcsíki falvakkal együtt.

A 2016-os évi adók és illetékek megtárgyalása volt a következő napirendi pont.

A lakosság kihasználhatja- Aki teheti, használja ki! - a törvény adta lehetőségeket. Aki az év első harmadában, 2016 március 31-ig fizeti ki az épület-, belterület- és autó adókat, az 10% kedvezményben részesül, mint előző években.

A jövő évre vonatkozóan az értékek alig, vagy egyáltalán nem változtak a tavalyihoz képest. A törvény által előírt kereteken belül vannak a kifizetendő összegek.

A szemétdíj nem adó, nem tartozik ide. Az egy szolgáltatás, arra nem vonatkoznak a kedvezmények.

Így év végén a magam és a Helyi Tanács nevében  szeretetben eltöltött áldott ünnepeket,  békés, boldog új esztendőt kívánok minden csíkszentdomokosi lakosnak!Erőt, egészséget a munkájukhoz, mindennapjaikhoz !

Almási Mihályné: ADVENTI  CSENDBEN    

 Advent. Csend van.
Nincs hang,- csak lélek-beszéd. Adventi csendben
Lehullok, Uram eléd.
Adventi csendben
Csak hitem kis mécse ég, Adventi csend van,
Köröttem mély a söt

Adventi csend van.
Készül-e, mondd, a szíved? Adventi csendben
Gyümölcsöt hoz-e hited? Adventi csendben
Szunnyadsz? Lámpád nem ég? Adventi csend van...
Ébredj! Jön a remény.

Kedves Annamária