Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mivel dolgoznak az ifjak?

2014.11.14

 

Az utolsó lapszámban arról számoltam be, hogy milyen széles körben tevékenykedett az ifjúsági szervezet a megalakulás óta. Azóta már több eseményt is magunk mögött tudhatunk.

Második alkalommal szerveztünk ruhagyűjtési akciót, amely idén nyáron is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen több mint 75 családtól 1259 kg használt felnőtt- és gyerekruha gyűlt össze, amelyet a csíkszeredai Caritas munkatársai szállítottak el és osztottak szét a rászorulóknak. Köszönjük mindenkinek az adományait és sokak kérésére úgy tervezzük, hogy időközönként még fogunk hasonló gyűjtéseket rendezni, melyekről majd hírt adunk az érdeklődőknek.

Augusztus 9-én első alkalommal szerveztünk ifjúsági napot, amely a visszajelzések és a megmozgatott emberek száma alapján igen nagy népszerűnek bizonyult. A rendezvény keretén belül próbáltunk olyan csapat- és egyéni játékokat szervezni, amelyek mozgalmassá tették az egész napot. A versenyzők ping-pong vetélkedőn, sakkbajnokságon, célba lövésen mérhették össze tudásukat. Akik a csapatjátékok hívei azok élő csocsózhattak, festéklövészeten mozoghattak és megmutathatták, hogy ők a legjobb méta játékosok, miközben a legkisebbek kézműveskedhettek.  A nap folyamán több csapat az üstök körül szorgoskodott és ebéd idejére elkészültek a finomabbnál finomabb étkek, melyekből mindenkit szívesen láttak. Ahogy a játékok véget értek, a színpadon a Nem Adom Fel Együttes adott leckét nekünk emberségből és kitartásból. Szórakoztató, de főként megható műsorukkal sokak szemébe könnyet csaltak, megtanulhattuk, hogy igen is az élet szép, soha nem szabad feladni. Ahogy kezdett sötétedni a csíkszeredai Crisis Band ráhangolt az esti szabadtéri bulira, amely a napot zárta. Örömünkre szolgált, hogy az ifjúsági napon nemcsak a fiatalok, hanem a „korábban született ifjak” is szép számban megfordultak, sőt mi több a játékokba is igen aktívan részt vettek, így az ifjúsági nap rangidős versenyzője 75 éves volt. A rendezvényhez nyújtott anyagi támogatást ezúton is megköszönjük a Helyi Tanácsnak, valamint a Communitas Alapítványnak. Az anyagi támogatás mellett köszönetet mondunk mindazoknak, akik közreműködtek a rendezvény szervezésében, ugyanakkor köszönjük közönségünknek, játékosainknak, hogy megtisztelték jelenlétükkel rendezvényünket.

Augusztusban az ifjúsági nap után nem mentünk vakációzni, hiszen a III. alkalommal megszervezett konferencián is mi biztosítottuk a háttérmunkát, együttműködve a Márton Áron Múzeummal. Nekünk, domokosi fiataloknak boldog emlékű Márton Áron püspök úr példakép, épp ezért fontosnak tartjuk, hogy szervezeti formában is ápoljuk az ő emlékét, az ő szellemiségében tevékenykedjünk, ne utasítsuk vissza a munka ránk eső részét.

Szeptemberben, az iskolakezdéssel programjaink sorát megszakítottuk, hiszen szervezetünk tagjai főként középiskolások, akiknek a közösségi munka mellett a tanulás is igen fontos.

Az elkövetkezőkben még ez év folyamán szeretnénk filmesteket, játékesteket szervezni időközönként, amelyekre szeretettel várunk majd mindenkit.

Közeledik az advent, a karácsony. A tavaly útjára indított adventi gyertyagyújtási kis ünnepségeket idén is megszervezzük helyi csoportok közreműködésével, amelyen szeretnénk, hogy idén még többen vegyenek részt, hogy együtt, közösségben hangolódhassunk a négy adventi vasárnapon a Megváltó születésére, ugyanakkor a karácsonyi ünnepkörben szeretnénk még egyéb programokat is szervezni, amelyekről később fogjuk tájékoztatni a község lakóit.

Úgy gondolom, hogy az ifjúsági szervezetünk tevékenysége színt visz a falu életébe. Az ifjúsági programok mellett, nagy hangsúlyt fektetünk a közösségi élet fellendítésére, és próbálunk olyan rendezvényeket szervezni, melyek mindannyiunk épülésére szolgálnak.

Szeretettel várjuk az idén végzett nyolcadikosokat is közösségünkbe, ugyanakkor minden fiatalt, akik szeretnének tenni a községért és egy jó közösségre vágynak.

Várunk mindenkit rendezvényeinkre, és bíztatunk mindenkit, hogy kapcsolódjanak be a községben zajló csoportokba, legyenek különböző közösségek tagjai, hiszen csak akkor tudunk egy erős közösségé kovácsolódni, ha kihasználunk minden lehetőséget, együtt veszünk részt a községben zajló eseményeken.

Bőjte Csongor