Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÍREK A TŰZOLTÓSÁG HÁZA TÁJÁRÓL

2014.11.14

 

A csíkszentdomokosi önkéntes tűzoltók 2014. október. 11-én részt vettek a Felcsíki Vándorkupa elnevezésű találkozón, versenyen. Elmondhatjuk, hogy jól szerepelt a kis csapat, szép élményekkel tértek haza.

November 9-én itthon került megszervezésre a KEDVES FERENC emléknap, amelyre a gyergyói medence és Felcsík önkéntes tűzoltóinak parancsnokai és csapataik voltak meghívva. Itt voltak: Csomafalva, Szárhegy, Kilyénfalva, Ditró, Tekerőpatak, Alfalu, Szenttamás, Karcfalva, Dánfalva, Csicsó, Madaras képviselői.  Jó alkalom volt a találkozásra, eszme és tapasztalatcserére. Az esemény szentmisével kezdődött, majd a csapatok és meghívottak a domokosi rézbanda vezetésével levonult a futballpályára, ahol rövid beszélgetés és protokoll után elkezdődött a néhai Kedves Ferenc tűzoltóparancsnok emlékének szentelt tűzoltóverseny. A csapatok a következő versenyszámokban mérték össze tudásukat: egyéni, akadálypálya, tömlődobás, tömlőösszeszedés, vízesszerelés.

Szép, tartalmas napunk volt, köszönjük mindenkinek.

A közel múltban felkészítő anyagot kaptak a Márton Áron Iskola V-VIII. osztályos diákjai a tűzvédelmi szabályokról és viselkedési normákról különböző szituációkban. (pl. földrengés, árvíz).

Az augusztusi lapszám óta hála Istennek nem történt semmiféle katasztrófa községünkben.

Mivel megkezdődött a fűtési szezon, felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ellenőrizzék, vagy ellenőriztessék a kéményeket a kellemetlen helyeztek elkerülése érdekében.

Kéménytakarításra iratkozni lehet a tűzoltó szertárnál vagy a következő telefonszámok valamelyikén:

0724-357139;

0722-688276.

Az adventi, karácsonyi időszakban jellemzően két fő veszélyforrás van. Az ilyenkor keletkező lakástüzeket leggyakrabban az okozza, hogy az emberek az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében helyezik el. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a meghibásodott, nem ritkán bizonytalan eredetű fényfüzérek és a karácsonyfán meggyújtott gyertyák, csillagszórók ugyancsak tűzveszélyt rejthetnek. Ráadásul, ahogy telnek a napok, az egyre inkább kiszáradó fenyő mind könnyebben fog tüzet.

Nagyon fontos, hogy az így keletkezett tüzek oltása előtt áramtalanítsák a környező elektromos berendezéseket, a szobát, vagy akár az egész lakást, így további baleseteket lehet elkerülni.

HÍVHATÓ TELEFONSZÁMOK

0724-357139 - Szolgálatos tűzoltó

0722-688276 - Máté Levente parancsnok

0266-336005 - Polgármesteri Hivatal

112 – SÜRGÖSSÉGI HÍVÓSZÁM

CSAK SÜRGŐSSÉG ESETÉN CSENGESS A 112-ES SZÁMRA, A HAMIS HÍVÁSOKAT A TÖRVÉNY BÜNTETI!

A 112-es sürgősségi hívószámot a következő esetekben használjuk:

  • tűzesetek, robbanások ;
  • árvíz; természeti katasztrófák;
  • súlyos munkabalesetek;
  • közúti, vasúti balesetek stb.;
  • súlyos egészségügyi problémák;
  • fegyveres támadás; merénylet; gyilkosság;
  • rablás; lopások;
  • a közrend és nyugalom súlyos megsértése;
  • drog kereskedelem és / vagy fogyasztás

A 112-es sürgősségi szám hívása ingyenes és bármilyen fix vagy mobil telefonhálózatról hívható.

Minél több pontos információt adunk, annál gyorsabb lesz a sürgősségi szakmai szolgálatok közbelépése.

Máté Levente