Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Festőien szép hegyek... hatalmas szemétdombok

2015.05.06

Szépen csorgadozó kispatak, körülötte mocsárvirágok, csiripelnek a madarak, tiszta levegő, felnézek az égre…. olyan jó itt lenni…. lenézek a földre…levágott faágak, eldobott sörös flakonok, ismeretlen tartalmú zsákok, törött tégla és cserép darabok, korhadó tankönyvek és füzetek és még sorolhatnám .... rendezett sorban a  mezei út mindkét oldalán, elborzadok, szánalmas látvány.

Ez a szeméttelep a derítő alatt található, de ilyen fajta szemétdomb majdnem minden mezőre kivezető út mentén található.

Április 16-án az a helyi kábeltévé munkatársa és a helyi elöljárók közösen elkészítettek az Ezek vagyunk mi… című filmet, amely a község illegális szemétdombjait mutatja be, a film látható volt április 23-án a kábeltévé műsorán.

Ennek kapcsán általános nagytakarításra lettek buzdítva a község lakói, amelyen sajnos nem sokan vettek részt.

A polgármesteri hivatal munkatársai kiszemelték a vészsoroki szeméttelepet és nagyon sok zsák szemetet szedtek össze.

Karda Róbert, községünk alpolgármestere elmondta, hogy azokat a lakosokat, akiket tetten érnek szemételdobás közben, pénzbüntetésben részesítik.

Öt lakost kérdeztem meg arról, hogy hogyan érintette a szemétről lejátszott film és mind azt nyilatkozták, hogy elszomorító, mindazért is, mert havonta kétszer elviszik a kapu elől a szemetet. Mindannyian vallják, hogy csak az a baj, hogy azok nem nézték meg, akik kihordták a szemetüket.

Bartha Hajnalka