Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Események a tűzoltóságnál.2016.

2017.02.16

 

 Az önkéntes tűzoltók versenycsapata 2016 szeptember 26-án részt vett a Gyergyócsomafalvi Önkéntes Tűzoltóság megalakulásának 130 éves évfordulóján megrendezett tűzoltó versenyen, ahol a fiúk az első helyet nyerték meg.

2016 október 15-én a Felcsíki Kistérségi Társulás és a Madéfalvi Önkormányzat által megszervezett VI. Felcsiki Tűzoltó Vándorkupa versenyen vettek részt, ahol szintén az első helyet szerezték meg.

2016 október 22-23-án meghívtak a Gyergyóalfalvi Önkéntes Tűzoltóság szertárának avatójára és a Gyergyói- medence tűzoltó alakulatainak versenyére, ahonnan a fiúk szintén az első hellyel tértek haza.

A tűzoltók versenycsapatának és félkészítőjüknek szeretném megköszönni a becsületes munkát és hozzá állást, továbbra is így fiúk. Gratulálok.

2016 november 12-13-án került sor a Csíkszentdomokosi Önkéntes Tűzoltók Egyesülete és a Magyar Önkéntes Tűzoltószövetség által megszervezett összevont gyakorlatra, amelyen a Gyergyói-medencéből, Felcsíkról és Udvarhely környékéről 14 csapat vett részt. Az oktató személyek Magyarországról, a Békés Megyei Tűzoltószóvétségtől voltak. Első nap 70 személynek tartottak szakmai oktatást a földrengésekkor keletkezett romok alatt maradt életek mentéséről, a falak külső, belső támasztásáról és a mennyezet alá támasztásáról.

A második napon 61 személy vett részt az oktatáson, akiknek a lakástűzben rekedt személyek meg keresését és kimentését légzőkészülékkel tanították. Továbbá a közlekedési utakon történt baleseteknél a gépkocsiban maradt személyek kimentését is bemutatták műszaki mentésre használt gépekkel. Záró eseményként egy kigyulladt gépkocsi eloltását mutatták meg a csíkszentdomokosi tűzoltók.

Ez az oktatás minden csapatnak és tűzoltónak szakmai tapasztalat és élményekben gazdag két nap volt, amely balesetmentesen ért véget.

Azért, hogy ezt az oktatást meg tudjuk szervezni nagyon sok segítségre volt szükségünk, mert önmagunkban nem tudtuk volna meg szervezni. Ezért, mi, a Csíkszentdomokosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni azon cégek és személyeknek, akik anyagiakban, vagy bármilyen segítséggel mellénk álltak. Külön köszönet azoknak a személyeknek, akik a főzésben és felszolgálásban segítettek. Köszönjük a finom kaját.

Részemről hálás köszönet azon kollégáknak és egyesületi tagoknak valamint feleségeinknek, akik e két szép nap szervezésében és lebonyolításában segítettek.

A 2016-os évben az árvíz okozott nagyobb kárt községünkben, volt még két erdőtüzünk és néhány avar tűz.

A szomszéd településeknek voltunk háromszor segíteni tüzet oltani.

Mivel elérkezett a tél, felhívjuk a lakosság figyelmét a kémények, kazánok és kályhák takarítására és karbantartására, valamint az égési végtermék (hamu) tárolásának körülményeire.

Bármilyen gond van, forduljanak bizalommal a tűzoltósághoz!

Hívható telefonszámok:

0724-357139-Szolgálatos tűzoltó

0722-688276-Máté Levente parancsnok

0266-336005-Polgármesteri Hivatal

0747930027-Kéményseprő

112-Sürgősségi Hívószám

112-Sürgősségi Hívószám

Kósa Béla

 

Öt darab új védőkabátot kapott a Csíkszentdomokosi Önkéntes Tűzoltók Egyesülete, így biztonságosabb feltételek között végezhetik a munkájukat a bevetések során. A 8640 lejes védőkabátokhoz 5340 lejjel Hargita Megye Tanácsa járult hozzá pályázat útján, míg a fennmaradó részt saját forrásból biztosították. A támogatási program keretében megnyert védőruházatot október 21-én, pénteken adták át a Csíkszentdomokosi Polgármesteri Hivatal dísztermében.