Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


-- KÖZÉLET, JOG, GAZDASÁG

Cikkek

A HOLNAPBA VETETT HIT STRATÉGIÁJA

2014.11.14

Készül Csíkszentdomokos község integrált fejlesztési stratégiája a 2014-2020-as időszakra, amelyet a csíkszeredai székhelyű Develo Group Consulting munkatársai dolgoznak ki különböző intézmények adatai és a községi előljárokkal, véleményformálókkal készült interjúk, valamint a különböző szakterületen dolgozókkal való beszélgetések alapján.

 

HÍREK A TŰZOLTÓSÁG HÁZA TÁJÁRÓL

2014.11.14

A csíkszentdomokosi önkéntes tűzoltók 2014. október. 11-én részt vettek a Felcsíki Vándorkupa elnevezésű találkozón, versenyen. Elmondhatjuk, hogy jól szerepelt a kis csapat, szép élményekkel tértek haza.

 

Tanácsülésen- bekukkantóban-2

2014.11.14

Az elmúlt negyedévben két alkalommal tartottunk tanácsülést. Augusztusban és októberben.

 

Mivel dolgoznak az ifjak?

2014.11.14

Második alkalommal szerveztünk ruhagyűjtési akciót, amely idén nyáron is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen több mint 75 családtól 1259 kg használt felnőtt- és gyerekruha gyűlt össze, amelyet a csíkszeredai Caritas munkatársai szállítottak el és osztottak szét a rászorulóknak. Köszönjük mindenkinek az adományait és sokak kérésére úgy tervezzük, hogy időközönként még fogunk hasonló gyűjtéseket rendezni, melyekről majd hírt adunk az érdeklődőknek.

 

Ifjúsági élet falunkban

2014.08.11

 Egy év telt el már azóta, hogy megalakult egy közösség Csíkszentdomokosi Ifjúsági Szervezet néven, mely nem arról híres, hogy milyen sokan vannak benne, de úgy gondolom, hogy mindenki hallott már rólu(n)k.

 

ESEMÉNYEK A TŰZOLTÓSÁGNÁL

2014.08.11

 A tűzoltóparancsnokot januárban választották meg és alkalmazta a Polgármesteri Hivatal, Máté Levente személyében, aki 15 éve az Önkéntes Tűzoltóalakulat tagja. Szintén januárban az alakulat tagjai közül heten saját költségünkből (1900 Ron) megalapítottuk a helyi tűzoltóegyesületet, mert egyesület nélkül nem lehet kihasználni a pályázati lehetőségeket.

 

Prioritás a községi és mezei utak rendbetétele

2014.08.11

 Beszélgetés Ferencz Alajossal, a község polgármesterével 2014 –es év beruházásairól

 

Tanácsülésen- bekukkantóban

2014.08.11

 A Helyi Tanács által meghozott határozatok rendszerint nyilvánosak, a község lakósait érintik. Ezért jogukban áll hiteles információt szerezni a tanács által meghozott határozatokról, rendelkezésekről. Összegezve a június- júliusi tanácsülésen feldolgozott napirendi pontok határozatait fogom bemutatni, reményeink szerint háromhavonta jelentkezem.

 

Feketeribizli-termesztés Csíkszentdomokoson

2014.07.17

 

Istállóból községi piac

2014.06.04

Termelői piaccsarnokká alakítottak Csíkszentdomokoson egy nyolc éve önkormányzati tulajdonban lévő, használaton kívüli épületet. A létesítmény előtti bekerített területet a kirakodóvásárosok használhatják, akik eddig a helyi sportpálya körüli téren árulták portékáikat. Két hete működik már az új piac.