Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


-- KÖZÉLET, JOG, GAZDASÁG

Cikkek

Tanácsülésen-2015 december

2016.02.03

A tanácsülések az előző hónapok jegyzőkönyveinek jóváhagyásával kezdődtek. A gyűlést vezetők rendben találták a jegyzőkönyveket, ezért elfogadásra kerültek. Ismételten költségvetés módosításra került sor.

 

Tervek, megvalósítások

2015.09.29

Ha az Isten is velünk van, akkor idén ezeket a beruházásokat meg tudjuk valósítani, ha valami közbe jön, akkor ez a pénz jövőre is rendelkezésünkre áll. Minden évben jó ha spórolunk valamennyit, de idén azt szeretném, hogy ezek a dolgok megvalósuljanak.

 

Tanácsülésen 1

2015.09.29

A második negyedévben három  alkalommal gyűlt össze a Helyi Tanács  rendes havi gyűlésre, májusban, júliusban és augusztusban.

 

Csíkszentdomokos az első katonai felmérés térképein

2015.09.29

A katonai hadmozdulatok tervezése és végrehajtása céljából mindig szükség volt megfelelő térképre. A XVIII. század második felében a nagyobb területen dúló háborúkban már új hadvezetési módot alkalmaztak, az addig a nyílt és sík területeken egymással szemben vonalalakzatban felálló csapatok hadrendjét a tagolt hadrendű harcászat, vagyis a terep sajátságaihoz igazodó harcmodor váltotta fel.

 

Az önzetlenségről

2015.09.29

Jót tenni jó – mondják azok, akik gyakorolják. Legtöbb esetben névtelenségbe burkolózva. Még azt is mondják, hogy ez egy olyan pozitív kisugárzású dolog, hogy jó hatással van a pszichére, az egészségre, növeli a szervezet adrenalin szintjét.

 

TANÁCSÜLÉSEN- 2015-BEN IS

2015.05.06

2015 első negyedévében két alkalommal hívta össze a Helyi Tanácsot a község polgármestere.

Soron következő tanácsülést tartottunk február 6-án és március 18-án.

 

Festőien szép hegyek... hatalmas szemétdombok

2015.05.06

Szépen csorgadozó kispatak, körülötte mocsárvirágok, csiripelnek a madarak, tiszta levegő, felnézek az égre…. olyan jó itt lenni…. lenézek a földre…levágott faágak, eldobott sörös flakonok, ismeretlen tartalmú zsákok, törött tégla és cserép darabok, korhadó tankönyvek és füzetek és még sorolhatnám .... rendezett sorban a  mezei út mindkét oldalán, elborzadok, szánalmas látvány.

 

 

Hírek a tűzoltóság háza tájáról 3

2015.02.16

Az önkéntes tűzoltók január hónapban ellenőrizték a lakossági elektromos hálózatok helyzetét, az égési végtermékek (hamu) tárolásának körülményeit. Figyelmeztették a lakosságot a kéménytakarítás fontosságára és a tűzhelyek, kályhák, kazánok megfelelő használatára hívták fel a figyelmet.

 

Tanácsülésen

2015.02.16

Az elmúlt negyedévben Csíkszentdomokos Helyi Tanácsa két alkalommal ült össze határozatokat hozni, aktuális témákat megbeszélni, dönteni, ha kellett.

Mindig az év vége szokott bonyodalmakat okozni, amikor utolsó percben,  rövid idő alatt kell dönteni lényeges dolgokról.   

 

Dióhéjban a 2015-ös helyi költségvetésről

2015.02.16

A Helyi Tanács február 6-án, pénteken, jóváhagyta a község 2015-ös költségvetését, erről faggattuk Ferencz Alajos polgármester urat.