Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lelki nap Borzonton, Baricz atyával

2017.02.16

„Mint Istennek szent és kedves választottai öltsétek magatokra az irgalmasságot, a jóságot, a szelídséget és a türelmet,” (Kol.3,12).

Ferenc pápa a 2015.december 8. – 2016 november 20. közötti időt az Irgalmasság Évének hirdette meg. A szentév mottója:”Legyetek irgalmasok, amint a ti Mennyei Atyátok is irgalmas!” (Lk. 6, 36) 2016.július 28-án a nyugdíjas csoport  ennek jegyében zarándokolt „Lelki napra” a borzonti kápolnához  Baricz Lajos atyával.

Baricz atya az irgalmasság testi, lelki cselekedeteit ajánlotta figyelmünkbe, lelkünkbe csepegtetve az irgalmasság törékeny fogalmát. Az irgalmasság a keresztény lét központja.  

A keresztény ember irgalmasságának alapja és példája Isten, Jézus Krisztusban megtapasztalható, megelőlegezett szeretete.    „Az irgalmasság az erkölcsileg erősebb, nagyobb lehajlása a gyengébbhez, készség a megbocsátásra.” (M. K. L.) „Tele a világ jóság-szomjazókkal - enyhítsük,  mi azt, tettel  s  szíves szóval.”

„Egy darab kenyérben maradt itt az Úr. Ki önzetlenül ad, az megigazul, ezért, ez a napja nem lesz hasztalan.”(B.L.)

A nap folyamán gyónási, áldozási lehetőség nyílt mindenki számára.

Ez a csodálatos napot szentmisével  zártuk.  A  Lelki nap feltöltődést, újjászületést, erőt, hitet, egymáshoz és Istenhez való közeledésünket jelentette. Lelki töltetünket hazahoztuk mieinknek, hogy hétköznapjaink beteljesülést nyerjenek Isten és ember szeretetben.

Köszönjük Baricz atyának!

György Irma