Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


-- HITÜNK ÉS ÉLETÜNK

Cikkek

Száz éve született Kurkó Alajos

2014.01.16

 Kurkó Alajos 1914. január 16-án Csíkszentdomokoson született a család ötödik gyermekeként. Nyolcan voltak testvérek, a közismertebb, Kurkó Gyárfás politikus, író, a Magyar Népi Szövetség elnöke testvérbátyja volt Alajosnak.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: -- HITÜNK ÉS ÉLETÜNK | Hozzászólások: 0

Előadás Márton Áron boldoggá avatásáról

2012.11.05

 A vasárnap délelőtti szentmisét követően Kovács Gergely egyházjogász, Márton Áron püspök boldoggá avatási ügyének posztulátora tartott előadást a csíksomlyói kegytemplomban.

 

Márton Áron püspök letartóztatása, pere és fogsága

2012.10.09

 A Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (Consiliul Naţional pentru Studierea Archivelor Securităţii, a továbbiakban: CNSAS) Levéltárában a romániai kommunista rezsim idején bebörtönzött politikai elítéltek letartóztatásáról, peréről és rabságáról jórészt a Bünvádi iratok fondja (Fond Penal) dossziéi biztosítanak forrásanyagot.

 

Új posztulátora van Márton Áron ügyének

2012.10.09

 Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá- és szenttéavatási ügyének új posztulátora van, tudta meg a Vasárnap: a Szenttéavatási Ügyek Kongregációja a napokban hagyta jóvá dr. Kovács Gergely kinevezését. Bodó Márta kérdezte őt a kinevezés kapcsán.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: -- HITÜNK ÉS ÉLETÜNK | Hozzászólások: 0

Románia katolikus püspökei Csíkszentdomokoson

2012.10.09

 A 2012. szeptember 25-27. között Csíksomlyón megrendezett Romániai Püspökkari Konferencia (C.E.R.) kulturális programpontjaként Csíkszentdomokosra látogattak a püspöki konferencia tagjai, római katolikus, görög katolikus és örmény katolikus egyházi vezetők. A megtisztelő látogatás fő célja a Márton Áron püspök emléke előtti tisztelgés, illetve a Márton Áron Múzeum megtekintése.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: -- HITÜNK ÉS ÉLETÜNK | Hozzászólások: 0

Közel 80 ezer lapot szentelt a Securitate Márton Áronnak

2012.08.29

   A Securitate dossziéinak 236, Márton Áronra vonatkozó kötete összesen 77 ezer lapot tartalmaz, ezt egészíti ki a Bűnvádi Iratok Fondjában található, Márton Áron és társai perének anyagát tartalmazó iratcsomó – derült ki az augusztus 23-25. között Csíkszentdomokoson, a püspök szülőfalujában első alkalommal megrendezett Márton Áron-konferencián. 

 

Képes beszámoló a Márton Áron Konferenciáról

2012.08.29

 A Csíki Tv. Híradójában megjelent kisfilm.

 

Márton Áron püspök üzenete: (A szobor szentelés margójára)

2012.08.09

    „Csíkszentdomokosnak a legnagyobb ismertséget, minden kétséget kizáróan, Márton Áron szerezte. Márton Áronról kell beszélni, meggyőzni az embereket, olvassanak róla, illetve tőle, ugyanis írásai számunkra a jelenben is értékes üzeneteket hordoznak.”(L.Cs.)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: -- HITÜNK ÉS ÉLETÜNK | Hozzászólások: 0

Interjú a Kamilliánus Rend magyar központjának új vezetőjével

2011.04.27

Interjú Frédi atyával.

 

Hátrányból előnyt! - Géniusz Országos Tehetségnap

2011.04.27

Kitüntetéseket adtak át és tehetségnagyköveteket kértek fel az idén második alkalommal,  2011. március 26-án megrendezett országos tehetségnap alkalmából szombaton Budapesten, a Hagyományok Házában. 

Közöttük van György Alfréd, Frédi atya is.