Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Környezetvédelem, szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás

2017.02.16

 

Biztos vagyok benne, hogy mindannyian hallottuk ezeket a kifejezéseket. Sokan teszünk is annak érdekében, hogy kevesebb hulladékkal szennyezzük a környezetünk. Szelektíven gyűjtjük a szemetet, ami nagyon veszélyes kategóriába tartozik (elektronikus hulladékok, gyógyszerek, elemek, stb) azokat leadjuk a gyűjtőpontokon. És nyugodtan megyünk haza, hogy ezzel mindent megtettünk környezetünkért. Rábízzuk az újrahasznosítást azokra, akik jobban értenek hozzá. Nem arra akarom bátorítani a kedves olvasót, hogy a veszélyes hulladék újrahasznosításával foglalkozzon! De arra szívesen biztatom, hogy amit otthon, biztonságosan és kreatívan újra lehet gondolni, újra használni, újrahasznosítani, azt tegye meg! Akár a gyerekeket is bevonhatjuk a munkába, így kreatívan töltünk el értékes időt velük, és alkotás közben tanulnak az újrahasznosításról is!

Az egyik legcsodálatosabb anyag a papír. Nem csak azért, mert számtalanképpen használjuk, hanem azért is, mert a legkönnyebben újrahasznosítható!

Az első újrahasznosítás kreatívan írásomban egy iskolakezdésre tökéletes és gyorsan elkészíthető ötletet hoztam. Kisebb-nagyobb papírdobozokból fogunk írószertartót készíteni.

Szükséges eszközök:

- különböző méretű papírdobozok (gyógyszeres, parfümös, gyufás, stb.)

- papírcsíkok, csomagoló papír

- ragasztószalag vagy papírragasztó

- olló

A munka lépései:

1. Miután kiválasztottuk a megfelelő méretű dobozokat, és elméletben összeállítottuk a rekeszes írószertartót, hozzáláthatunk a dobozok fedelének levágásához és a megfelelő elemek összeragasztásához.

2. Az elemenként összeragasztott dobozokat tetszés szerint bevonjuk papírcsíkokkal, csomagoló papírral.

3. Amennyiben több sorból álló írószertartót terveztünk, összeállítjuk és összeragasztjuk az elemeket. Ha egyszerű papírcsíkokat használtunk a dobozok bevonásához, akkor tetszés szerint tovább díszíthetjük elkészült tartónkat.

Jó alkotást kívánok! Török Nagy Ágota