Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


-- ALMA MATER

Cikkek

Természetbarátok találkoztak Csíkszentdomokoson

2017.03.14

2016. december 17-én a csíkszendomokosi Márton Áron Általános Iskolában tartották és szervezték meg a IV.Természetbarátok Találkozójának első fordulóját, ahol felcsíki, alcsíki, gyimesi és gyergyói általános iskolások találkoztak.

 

Nevelési rendszerzavarok

2017.03.14

Igazságtalanság a pedagógust elmarasztalni az alacsony tudásszinttel, a hiányos vagy hibás erkölcsi értékrenddel kibocsátott gyermekekért. Igazságtalanság, mert az iskolát nem lehet elválasztani a társadalom egészében ható értéktényezőktől, amelyek meghatározzák a műveltség megbecsülését, a munka értékelését, az erkölcsi felfogást.

 

A kulturális élet szerepe a családban

2017.02.16

 A család kulturális életét a szülők foglalkozása, iskolai végzettsége, szellemi igényei határozzák meg, s ez a légkör erőteljesen hat a gyermek sorsára. A család kulturális életét jelentősen befolyásolja az életkori összetétel is: a fiatalok már inkább külön, önállóan elégítik ki kulturális igényeiket. 

 

Környezetvédelem, szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás

2017.02.16

Biztos vagyok benne, hogy mindannyian hallottuk ezeket a kifejezéseket. Sokan teszünk is annak érdekében, hogy kevesebb hulladékkal szennyezzük a környezetünk.

 

Tömörkény István: Így volt elrendelve

2016.06.28

Évzáróra

 

Hétköznapi(bb) példák az új helyesírási szabályzat módosításaiból

2016.06.28

 

AZ ÓVODÁSKOR KÜSZÖBÉN

2015.09.29

Azt mondják a küszöbről, hogy se kint, se bent. Nos, valahogy így érezheti magát a három év körüli kisgyerek, akit édesanyja óvodába visz. Ha a saját első óvodás élményeimre gondolok vissza, az nagyon kellemetlen. Én nem az jó óvodás voltam, akit könnyen ott lehetett hagyni az oviban. Szó szerint toporzékoltam, de aztán minden hirtelen elmúlt, mikor nem láttam már édesanyámat a közelben. Nekem hónapokba telt az, az időszak, míg hozzászoktam, hogy maradnom kell.

 

A hagyományos és az újszerű egyensúlya a nevelésben

2015.09.29

 

Véget értek a román órák

2015.06.19

Megérkezett a nyár. A nyárral együtt pedig nem csak a hideg napok értek véget, hanem a mi pályázatunk is, a gyerekek örömére és az én szomorúságomra.

 

Am ajuns la final

2015.06.19

Proiectul cu titlul „Dezvoltarea abilităţii de vorbire, comunicare în limba română în rândul elevilor de etnie maghiară” a început în luna ianuarie.

Copiii au participat la ore cu un număr neașteptat. 230 de elevi au venit în fiecare săptămână, după-amiază în biblioteca comunei Sândominic pentru a învăța folosirea corectă a limbii române.

 

1 | 2 | 3 | 4

Következő »